När jag målar, skapar, använder jag mig av mycket färg och former. Vill få en struktur som både går att se och känna. Vill få motiven levande, gärna i rörelse. Lägger på flera lager färg i omgångar. Jag skapar i akryl och sprayfärg. När jag använder akrylfärgen så blandar jag ofta in andra medier som, socker, lim, gips, mjöl, sand, aska. Jag använder de för att kunna forma, ge den struktur jag eftersträvar. När jag sprayar gör jag det antingen för att skapa skuggor eller för att ge mönster och djup. Använder mig av schabloner, spetsdukar från secondhand, nät, mm mm.
Med kroppen som pensel. Det är något jag har fastnat för. Att använda den mänskliga kroppen för att gestalta. Jag målar på min kropp, eller någon modells kropp och trycker sedan kroppen mot duken. Det är något jag använt mig av i flera år och har lärt mig hur man ska pressa, trycka ligga. Kroppen gör ett avtryck.
Efter själva trycket arbetar jag vidare med tavlan för att fullfölja verket och bearbeta samklangen mellan bakgrund och kropp. Tills jag blir nöjd, eller tavlan talar till mig och visar vad den är.
Idéerna till mitt skapande får jag av det jag ser och hör, känner. När jag är ute och går, av hus jag ser, människor jag möter. Av minnen, nuet och fantasier. Saker som tilltalar mig eller av sådant som inte alls tilltalar mig. Av färger och former. Allt runt omkring mig som väcker tankar och känslor, något som väcks i mig, något jag vill förmedla.

Share This: