om mig

Jag är konstnär, en skapare och kreatör. En skägg och mustaschprydd man. En skrivare och tänkare. Jag måste skapa för att få ur mig en massa saker alla idéer som ploppar upp. Jag gillar att leka med färger, former, ord. Det tilltalar mig att utrycka mig. Jag har varit med om hel del och jobbat som både det ena och det andra. Bland annat skidlärare, sjöman, lokalvårdare och nakenmodell. Även om inte alla dessa jobben har gått att leva på så har jag inte dött av något av dem. Jag är utbildad fritidspedagog och skrivarpedagog. Mitt arbete med människor har gett mig enormt mycket och det är givande att träffa barn och arbeta med dem, lekfullhet, spontanitet, men även konflikter och allvar. Det är ett givande och tagande. När jag arbetar med människor så får jag svårare att skriva men lättare att måla. Jag tror att jag behöver utrycka mig stort när jag arbetar nära inpå människor. Medan de små orden och tankarna till dikter och prosa tar sin väg genom promenader. Sedan är det inte alltid jag kan omsätta mina idéer och tankar till bilder eller ord. Ibland behöver jag hjälp av vänner för att kunna diskutera och utveckla och förstå vad det är som måste ut. Det hela är en process.
Under de senaste åren har jag börjat ställa ut mer och mer, både inom Sverige och internationellt. Jag har bland annat ställt ut på Agora Galleri i New York, Galerie Dikmayer i Berlin, Galleria Farini i Bologna. Jag är också med i olika konsttävlingar internationellt med final i Florens, januari 2016, där jag vann ett Leonardo Da Vinci award och en på ett slott i södra Frankrike i slutet på maj 2016.
Det är en spännande resa som jag har get mig ut på med många nya möten, bekantskaper, vänner och platser som berikar både mig som person och min konst.
Andra saker om mig som kan vara värda att veta, är att jag är vegan, älskar att lyssna på böcker. Jag har bott runt om i Sverige, och har landat på en liten gård, i en liten by, Almo, utanför Leksand. Jag kommer från början Karlskrona.

När jag målar, skapar, använder jag mig av mycket färg och former. Vill få en struktur som både går att se och känna. Vill få motiven levande, gärna i rörelse. Lägger på flera lager färg i omgångar. Jag skapar i akryl och sprayfärg. När jag använder akrylfärgen så blandar jag ofta in andra medier som, socker, lim, gips, mjöl, sand, aska. Jag använder de för att kunna forma, ge den struktur jag eftersträvar. När jag sprayar gör jag det antingen för att skapa skuggor eller för att ge mönster och djup. Använder mig av schabloner, spetsdukar från secondhand, nät, mm mm.
Med kroppen som pensel. Det är något jag har fastnat för. Att använda den mänskliga kroppen för att gestalta. Jag målar på min kropp, eller någon modells kropp och trycker sedan kroppen mot duken. Det är något jag använt mig av i flera år och har lärt mig hur man ska pressa, trycka ligga. Kroppen gör ett avtryck. Efter själva trycket arbetar jag vidare med tavlan för att fullfölja verket och bearbeta samklangen mellan bakgrund och kropp. Tills jag blir nöjd, eller tavlan talar till mig och visar vad den är.
Idéerna till mitt skapande får jag av det jag ser och hör, känner. När jag är ute och går, av hus jag ser, människor jag möter. Av minnen, nuet och fantasier. Saker som tilltalar mig eller av sådant som inte alls tilltalar mig. Av färger och former. Allt runt omkring mig som väcker tankar och känslor, något som väcks i mig, något jag vill förmedla.